januari 27

0 comments

Psilocybine, paddo of magic truffel therapie?

Psilocybine of Paddenstoelen

Psilocybine zit in magische paddenstoelen en magische truffels. Het is één van de psychoactieve stoffen in deze fungale organismen. Naast psilocybine bevatten ze vaak ook:

  • Psilocine: een structureel vergelijkbare stof die ook psychoactief is en vaak in dezelfde hoeveelheden als psilocybine voorkomt. Psilocybine wordt tevens naar psilocine omgezet en is dan pas goed psychoactief.
  • Baeocystine: een psychoactieve stof die in kleine hoeveelheden voorkomt en meer op psilocybine lijkt.
  • Norbaeocystine: een stof die in nog kleinere hoeveelheden voorkomt dan baeocystine.
  • Aeruginacine: een stof die in zeer kleine hoeveelheden voorkomt.
  • Norpsilocine: een stof die in kleine hoeveelheden voorkomt en betreffende structuur vergelijkbaar is met psilocine

Als er puur psilocybine wordt ingenomen dan zal psilocybine en na omzetting naar psilocine de psychedelische effecten geven. Bij het gebruik van paddo’s of magic truffels neem je meerdere soortgelijke stoffen in die net allemaal een klein beetje andere effecten geven. Zo is Baeocystine minder visueel actief maar het zorgt wel voor meer emoties en gedachten. Ook de andere stoffen zorgen voor net andere effecten dan als je puur psilocybine zou innemen.

Wat is beter? Psilocybine, magische paddenstoelen of truffels?

Laten we vooropstellen dat bij wetenschappelijke onderzoeken psilocybine handiger is. Puur psilocybine kan je precies doseren en met natuurproducten zoals paddo’s weet je nooit precies hoeveel werkzame stoffen erin zitten. Voor niet-wetenschappelijke sessies heeft de voorkeur de natuurlijke producten met een mix van actieve stoffen. Het kan namelijk zijn dan de verschillende stoffen elkaar aanvullen en de beleving beter maken. Aan de andere kant worden bijna alle psychoactieve stoffen door ons lichaam omgezet naar psilocine of stoffen die erop lijken en verschilt het effect tussen psilocybine en paddenstoelen of truffel niet zo veel.

Nederlandse wetgeving

In Nederland is psilocybine een illegale stof en paddo’s zijn ook verboden 2008. Magic truffels bevatten net zoals paddo’s het complete arsenaal aan psychoactieve stoffen waaronder psilocybine en zijn wel legaal te gebruiken. De huidige aanbieders van psilocybine therapie gebruiken dus magic truffels om aan de wetgeving te voldoen met als bijvangst een completere cocktail van psychedelische stoffen.

Interesse in een psilocybine sessie? Bekijk kan de volgende pagina:

Psilocybine sessie via triptherapie


Tags

Aeruginacine, Baeocystine, magic truffel, Magische paddenstoelen, Norbaeocystine, Norpsilocine, Paddo, Psilocine, Psilocybine, sessie, Therapie


You may also like

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page