MDMA therapie

MDMA therapie nu mogelijk

MDMA therapie is in Nederland mogelijk via triptherapie. Met een MDMA analogon bereik je de gewenste resultaten in combinatie met een juiste voorbereiding, MDMA sessie en integratie.

De voordelen van MDMA therapie

Een verhoogde afgifte van met name serotonine en dopamine worden er na inname van het MDMA-analogon een hoop receptoren meer gestimuleerd dan zonder dit middel. Vanwege deze verandering zullen er in het brein wat veranderingen ontstaan in prikkelgeleiding waardoor er een aantal effecten optreden die we in ons voordeel kunnen gebruiken tijdens de MDMA therapie.

Positieve emotues

Gevoelens van euforie, zelfliefde en tevredenheid komt veel voor bij het gebruik van het MDMA-analogon. Als je tijdens deze fase van tevredenheid gaat praten over je trauma of de triggers van je PTSS dan slaat het brein het op een andere manier op. Voor het brein is het misschien een beetje gek. Je voelt je namelijk tevreden en veilig terwijl je praat over je trauma. Tevens kan je ook voorzichtig worden blootgesteld aan je triggers voor angst zolang je in die veilige staat bent. Het brein gaat op den duur de triggers verbinden met de positieve staat waarin je jezelf bevindt. Blootstellingstherapie werkt dus heel goed onder invloed van MDMA omdat de triggers niet meteen meer resulteert in een angstige staat.

Minder zelfbesef

Bij hogere doseringen voelt het alsof je minder zelfbesef hebt en lijken de dingen daardoor meer verbonden. Als je met minder zelfbesef naar jezelf kijkt lijkt het soms alsof het gaat over iemand anders dan jijzelf. Vanuit deze gedachten is het vaak makkelijker om eerlijk over jezelf te praten. Het zorgt dus voor emotionele openheid en dat kan een groot voordeel hebben voor de verwerking van het verleden maar ook voor gesprekstherapie, zelfonderzoek en persoonlijke groei.

Meer empathie

Bij het loslaten van trauma hoort soms ook de vergeving van de dader en slachtoffer. De slachtoffer dient zichzelf te vergeven voor de situatie waarin diegene zat en daarvoor is empathie voor jezelf ook nodig. Ook het vergeven van de dader kan helpen bij het proces. Het meer inlevend vermogen in de dader zonder de zelfbescherming van de ego is het vergeven vaak een makkelijker proces.

Nieuwe inzichten

Bij gebruik van de meeste psychedelica gaat het brein op een andere manier werken dan je bent gewend. Er kunnen nieuwe inzichten en dwarsverbanden worden ontdekt. Van te voren is natuurlijk niet te bedenken hoe dit zal verlopen. Het mooie van dit soort sessies is dat nieuwsgierigheid wordt beloond en dat mensen veelal nieuwsgierig blijven naar zichzelf, anderen en de wereld.

MDMA therapie met eigen MDMA

Voorheen moesten onze klanten zelf MDMA in bezit hebben om een MDMA sessie te ondergaan. Dit komt omdat MDMA een illegale stof is en wij deze niet mogen geven aan onze klanten. De wetgeving liet ons wel de ruimte om klanten te helpen die alleen voor eigen gebruik MDMA in bezit hadden en dit gebruikten tijdens de MDMA sessies. Deze constructie is nog steeds mogelijk maar we kunnen vanaf januari 2023 tijdens de MDMA sessies ook een legale MDMA analoog aanbieden. Zo hoeven onze klanten niet meer op zoek naar illegaal MDMA en deze te laten testen puurheid.

MDMA analogon die beter werkt dan MDMA?

In de chemie wordt met analoog een stof bedoeld die zodanig chemisch verwant is dat deze betreffende de structuur van het molecuul gelijk is met subtiele verschillen. In geval van het MDMA analoog is dat ook het geval. De structuur is nagenoeg hetzelfde en het minieme verschil zorgt ervoor dat het ten eerste legaal is, het minder energie geeft dan MDMA en meer positieve en empathische gevoelens teweeg brengt. Bij de meeste personen is er gedurende de dagen na de sessie minder te merken van de bekende dinsdagdip die bij MDMA gebruik vaak voorkomt. Deze verschillen maakt het naar onze mening zelfs geschikter voor MDMA therapie. Een voor- en nadeel van het MDMA analoog is dat de effecten van iets langer duren.

In aanmerking komen voor MDMA therapie

Tijdens het invullen van onderstaand formulier kan je aangeven dat je voorkeur uitgaat naar een MDMA sessie. Jouw intake zal worden beoordeeld op veiligheid en de intake zal tevens dienen als basis voor de adviezen ter voorbereiding van de sessie. Vul daarom de intake zo goed mogelijk in.

Intake MDMA therapie

START HIER JOUW INTAKE